Стабилизиране и реформи, заложени в Бюджет 2024, предлага Мартин Димитров

Първо – стабилизиране, и второ – реформи, които ще бъдат заложени в Бюджет 2024, каза Мартин Димитров – народен представител от “Демократична България”, при обсъждането на финансовата рамка в Народното събрание.

В такива сложни условия – инфлация, войната в Украйна, изработването на добър бюджет винаги е добър сигнал за инвеститорите.

Разбира се, по-умното е да се запазят данъците и да се събират. Трябва да се изсветли и икономиката. Мерки трябва да има, но да има предложения между двете четения.

Да имаме растеж на икономиката е добре. Ние можем да го постигнем, докато другите имат спад. Можем заедно да го постигнем, категоричен е Мартин Димитров.

Време е да настигнем Румъния, която от няколко години се справя много по-добре от нас.

Ще подкрепя този бюджет. Нека заедно и отговорно да не допускаме големи разходи в този бюджет. Заедно да бъдем отговорни, призова Мартин Димитров.

В този бюджет има сериозна капиталова програма от 8 млрд. лева и е рекордна. А за 2024 г. се очаква да нарасне до 13 млрд. лева.

За да се развива икономиката ни трябва да привлечем инвеститори у нас. За тази цел обаче трябват добър бюджет, работещи регулатори и съдебна система. Само така ще можем да се конкурираме със съседните ни страни, посочва Мартин Димитров.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст