ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 13 юли 2023 г.

заседание на Министерския съвет

Министерският съвет назначи първите шестима областни управители

Министерският съвет назначи първите шестима областни управители. Те ще отговарят за София-град, Пловдив, Ловеч, Плевен, Добрич и Силистра. Новите представители на държавата в тези региони са избрани с консенсус между двете парламентарни групи, които подкрепят правителството, обяви премиерът Николай Денков.

Кабинетът промени Закона срещу изпирането на пари по международните стандарти

пране пари

Министерският съвет одобри промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари. Законопроектът има за цел да отговаря в по-голяма степен на превантивното законодателство срещу изпирането на пари и финансирането на тероризма и така да съответства на изискванията на Международните стандарти за борба с такъв тип престъпления, въведени през 2012 година.

Ще има ли сделка за София, както за държавата

Парламент Бойко Борисов Асен Василев

„Бойко Борисов вече е изпран, сега той е в машината за избелване“. Тази констатация направи преди дни един политолог. И не е далече от истината. Вече никой не говори за шкафчета, пачки, кюлчета, чекмеджета, за порочния „модел Борисов“. По успокоението и възвърнатото самочувствие на лидера на ГЕРБ може да се предположи, че и „Барселонагейт“ пак ще потъне в прах.

Управляващите пак оставиха Северозапада на божията милост

След като две петилетки и половина правителствата на Бойко Борисов също трескаво строиха и ремонтираха пътища, а после още по-трескаво ремонтираха безкрайните ремонти, равносметката днес е впечатляваща: в България няма нито един нормален път, магистрала или площад, за тротоари и бордюри да не говорим – там нещата са още по-трагични.

Влиятелни инвеститори залагат на ръст на всички валути срещу щатския долар

валути

Щатският долар опроверга предсказанията за продължителен спад от началото на годината, но силният низходящ тренд от последните няколко дни загатва, че моментът за раздяла със зелените пари е настъпил, защото изключителният статус на Америка помръква. Щатската валута поевтинява, защото възходящият лихвен цикъл в страната е доближил върховата си точка.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст