Пореден ден на протести пред НС с искания за справедливи доходи

КНСБ вече е пред входа на Народното събрание с поредната протестна акция под наслов “За справедливи доходи в бюджет 2023 и защита на трудовите права на работещите”.

Хората се събраха още в 8.30 часа пред служебния вход на парламента, като в протеста днес се включиха и работещите в Агенция “Пътна инфраструктура”, “Национално тол управление” и “Пожарна безопасност и защита на населението” към МВР.

Движението в района на парламента в момента е блокирано, тъй като протестиращите опънаха дълго знаме, за да заградят жълтите павета от страната на храм-паметника “Александър Невски”. До това се стигна, след като вицепрезидентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България Тодор Капитанов изрази несъгласие с начина, по който от полицията им казва как да проведат протеста си.

Очаква се протестиращите отново да разговарят с народни представители от различни парламентарни групи.

Малко по-късно и Национален синдикат “Защита” ще проведе протест на медиците от Центровете за спешна медицинска помощ пред Народното събрание.

Припомняме, че първата серия от протестни акции се проведе вчера, отново пред служебния вход на парламента. В нея участваха работници и служители от структури в системата на земеделието – Изпълнителните агенции по горите, по рибарство и аквакултури и “Борба с градушките”, Напоителни системи, Селскостопанска академия и други.

Очаква се утре протестите да продължават.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст