ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

След три дни протести започна срещата на КНСБ с парламентарните групи

кнсб

Започнаха срещите на ръководството на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) с представители на парламентарните групи.

Първата среща е с депутати от парламентарната група на “Продължаваме промяната” – “Демократична България”. 

Сред присъстващите са представители на синдикалните организации, президентът на КНСБ Пламен Димитров, депутатите от ПП-ДБ Венко Сабрутев, Мирослав Иванов и Георги Ганев.

Срещата е във връзка с исканията на работещи и служители в държавния сектор, които настояват за увеличение на възнагражденията си. Днес (14 юли) започна третата поредна протестна акция, организирана от КНСБ, пред парламента (повече по темата ТУК). 

В началото на срещата Венко Сабрутев благодари на присъстващите, че ще имат възможността да проведат диалог и да разгледат финансовите възможности на държавата – какво може да се изпълни и какво е належащо.

Пламен Димитров от КНСБ обърна внимание, че проектобюджетът за 2023 г. е станал набързо. „От една страна стана така, че даваме на едни, а на други – не. Това дразни хората,“ коментира Димитров. След началото на срещата протестът на КНСБ пред парламента приключи.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст