ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Украйна настоява да води тази война, заяви Радев на Рожен

пилон рожен румен радев

“Нашите управляващи се опитват неистово да ни убедят, че изпращайки военна помощ, те повишават нашата сигурност. Напротив – този конфликт категорично се задълбочава”, каза президентът Румен Радев

Според президента Румен Радев “Украйна настоява да води тази война, а сметката я плаща цяла Европа”. “Крайно време е да започнем да мислим обективно и трезво за войната в Украйна. В критични времена българските управляващи нямат собствено мислене, мнение и позиция”, заяви той пред репортери на Рожен, където продължават тържествата след издигането на 111-метровия пилон с българското знаме.

“Нашите управляващи се опитват неистово да ни убедят, че изпращайки военна помощ, те повишават нашата сигурност. Напротив – този конфликт категорично се задълбочава – категорично. Жертвите стават все повече. Колкото повече оръжия поглъща, има толкова повече загинали хора и разрушения”, смята Радев.

“Искам да стане ясно, че Украйна настоява да води тази война. Но също така трябва да е ясно, че сметката се плаща от цяла Европа. И тази война има много измерения. Пак казвам, то не е само чисто военно – има икономическо, социално и политическо измерение. Тя е заплаха и риск за цяла Европа”, подчерта държавният глава.

Във връзка с разпределението на комисиите в парламента, Радев отбеляза, че е “очевидно, че циничният сценарий от записите (от Националния съвет на “Продължаваме промяната” – бел. ред.) е в ход. Формулата е много проста. Тя е власт срещу легитимация. Разбира се, за сметка на измамения български избирател”.

“Няма как да излезем от кризите без родолюбие. Хиляди българи дойдоха на Рожен, това ясно показва, че България се пробужда и отхвърля нихилизма и подмяната. Няма как да излезем от кризите и да градим устойчиво бъдеще без родолюбие, без да уважаваме нашата родова памет, традиции и нашите предци”, посочи още държавният глава.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст