ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Атанас Атанасов от ПП-ДБ призова Радев да се обади на Путин

Атанас Атанасов

“Нека президентът Румен Радев да се обади на Путин по телефона и да му да каже да си изтегли войските от Украйна, а не да иска от украинците да се предадат.”

Такъв призив отправи съпредседателят на “Демократична България” – “Продължаваме промяната” Атанас Атанасов към държавния глава в ефира на БНР.

Атанасов разкритикува поведението на Радев с думите, че президентът цели да внуши на българското общество, че Украйна е виновна за конфликта. Затова и Атанасов не се учудва, че проуване на „Евробарометър“ отчита, че в мнозинството си българското общество не желае да осигурява военно-техническа помощ на Украйна.

“Президентът носи много тежка отговорност. България е член на НАТО и ЕС, които имат категорична позиция по въпроса за Украйна“, подчерта Атанасов. Той добави, че наблюдава неспособност на българското контраразузнаване да работи срещу основния ни противник – Русия, която е единствената страна, обявила България за вражеска държава. Според депутата от ПП-ДБ разузнавателните служби също не се справят особено добре.

Във връзка с критиките на Румен Радев, че правителството крие от него какво ще съдържа вторият транш от военна помощ за Украйна, Атанасов разви цяла теория – президентът имал цялостен план за овладяване на местната власт и заради това сега не можел да се примири, че не управлява негово служебно правителство.

Президентът и министрите в кабинета на Гълъб Донев очаквали депутатите от 49 Народно събрание да не могат да съставят правителство, в резултат на което те да управляват до местните избори, а успешните министри в него да се кандидатират за кметове на големите общини.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст