ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пламен Димитров се диви как за 5 месеца ще се изхарчат 6.5 млрд. лв., а за протестиращите – нищо

След протестите през изминалата седмица на служители от различни бюджетни институции като НОИ, НАП, БНР, МВР, АПИ, президентът на КНСБ Пламен Димитров обяви, че има откъде да се вземат пари.

Според него те могат да се заделят от капиталовите разходи, които, по думите му, са завишени. Към 1 април капиталовата програма е изпълнена на 1.8 млрд. лева, а на 1 август ще се приеме бюджет, в който са предвидени 8.2 млрд. лева капиталови разходи.

“Кой нормален човек може да помисли, че през следващите пет месеца могат да бъдат похарчени около 6.5 млрд. лева? Те или ще бъдат изхарчени урбулешката, или няма да бъдат похарчени”, прогнозира Пламен Димитров в интервю за БНР.

Той поясни, че именно заради това от КНСБ смятат, че 500 млн. лева от тях могат да се заделят, като 200 млн. от тях ще бъдат като буфер, а 300 млн. лева ще отидат за повишаването на заплатите на стачкуващите.

Пламен Димитров бе категоричен, че хората вече не издържат и на протестите е имало представители на различни групи. През следващата седмица експерти на КНСБ ще се срещнат с представители на различни парламентарни групи, подкрепили 2/3 от исканията им. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст