ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 17 юли 2023 г.

Русия преустанови участието си в сделката за износ на украинско зърно през Черно море

Русия преустанови участието си в сделката, позволяваща износа на украинско зърно през Черно море, съобщи Кремъл, цитиран от Ройтерс.

Сделката, сключена с посредничеството на ООН и Турция през юли миналата година, имаше за цел да облекчи световната продоволствена криза, като позволи украинското зърно, блокирано от руско-украинския конфликт, да бъде изнасяно безопасно.

Къде Асен Василев чука – къде се пука

В икономиката и производната й социална сфера всичко е така свързано, че понякога една мярка избива в друга, при все че между тях няма никаква връзка. Последният пример за „Къде го чукаш – къде се пука” е идеята на Асен Василев заплатите да се плащат само по банков път и отказът на трайно безработни хора да приемат предложената им подходяща работа с договор. Особено пък при безналично плащане на възнаграждението. Странно, нали?

Месечната инфлация се е понижила с 0.4 процента 

Месечната инфлация за юни е минус 0.4%, а годишната инфлация – 8.7%, съобщиха от Националния статистически институт (НСИ). Инфлацията е измерена чрез индексите на потребителските цени. 

Сарафов отново е поискал отстраняването на Ясен Тодоров като зам.- директор на следствието

Изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов отново е внесъл искане за отстраняването на Ясен Тодоров като зам.-директор на Националната следствена служба. Това е второто искане на Сарафов. През май, докато все още беше директор на следствието, той поиска Тодоров да бъде освободен като негов заместник. Причината тогава беше възникналият между двамата конфликт във връзка с разследването на взрива до кортежа на тогавашния главен прокурор Иван Гешев.

Превърнаха кварталите ни в индиански резервати

От доста време време не се бях разхождала из кооперативния пазар на столичния квартал „Люлин“. Още от спирката на трамвай осмица посетителят може да се натъкне на смайваща гледка, дюнер до дюнера и казино до заложната къща и кабинките за бързи кредити. По-рано, точно срещу спирката имаше книжарница, в която продаваха и канцеларски материали. А малко по-нататък имаше друга книжарница, но само за литература. Имаше и аптека. Днес над двете бивши книжарници се вият обилни пушеци от дюнери, а от аптеката няма и помен.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст