ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Първан Симеонов: След събирането на ПП и ГЕРБ има нужда от нов противник

Първан Симеонов

След събирането на политическите противници ПП и ГЕРБ, в политическото пространство има нужда от противник. Той се явява в лицето на президента Румен Радев, който няма да им остане длъжен. В средата се отваря една много голяма ниша за баланс. Това заяви изпълнителният директор на социологическа агенция “Галъп” Първан Симеонов пред “Нова нюз”. 

Според него новата политическа ситуация, която ще наблюдаваме в страната е: от едната страна прозападните либерали, от другата – „Възраждане” и по средата може би ще се разположи президентът Радев като политическо присъствие. Президентът Румен Радев е конкурент на партия „Възраждане”. Доверието и недоверието към него е почти еднакво. Когато са сходни стойностите, това вече е добър атестат, отбеляза Симеонов.

„Прозападните либерали ще долепят Радев до Путин. Дали е вярно, е друг въпрос”, обясни социологът.

„Това правителство започва без кредит на доверие. Обикновено, когато гледаме доверието в правителството, то е ниско. Когато има нов кабинет, винаги има бонус, известен отскок. Сегашното правителство започна без обичайния отскок на доверие. През 2009 г., когато на власт дойде Бойко Борисов за малко доверието в кабинета беше над недоверието, което е рядък случай. По времето на Симеон Сакскобургготски даже беше още по-ясно изразено”, допълни Симеонов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст