ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Прокуратурата в Разград прати на съд жена за измама с “разваляне на магии”

Районната прокуратура в Разград предаде на съд жена, заблуждавала в способности да разваля магии и набавила за себе си над 7700 лева чрез измама, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна, съобщи БТА.

В началото на 2020 година 29-годишната обвиняема решила, че може да си докарва лесни доходи като се възползва от тежките съдби на хората и се ориентирала към „разваляне“ на „черни магии“ и „проклятия“. Тя създала образ пред хората, че притежава паранормални способности и под псевдоним публикувала във вестник обяви. В тях тя твърдяла, че била научно призната „пророчица-гадателка“, която можела да помага на хора в труден етап от живота им. 

Обявите създавали впечатление, че „услугите“ ще бъдат безплатни, но когато хора, изпаднали в безизходица, започнали да се свързват с младата жена, тя влизала в роля и ги убеждавала, че имат направена магия или проклятие. За да бъдат развалени, потърпевшите е трябвало да плащат. Първоначално посочвала по-ниски суми – около 300 – 400 лева, а след това в зависимост от социалния статус и възможностите на всяка от жертвите, тези суми се увеличавали и се случвало да превишат 1000 лева, посочват от прокуратурата.   

Оттам добавят, че така за периода от декември 2020 година до 13 юни 2022 година успяла да въведе в заблуждение 12 души от различни краища на страната. Общият размер на нанесената материална вреда е 7710 лева. 

Предстои делото срещу обвиняемата да бъде насрочено за разглеждане в Районния съд в Разград. Ако бъде призната за виновна, тя може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от една до шест години.

БТА припомня, че през юни възрастна жена от поповското село Кардам стана жертва на измама. Под предлог за оказване на помощ за лечение на различни нейни заболявания, чрез “разваляне на магия”, на жената е била нанесена имотна вреда в размер на 8500 лева. През март състав на Районния съд в Смолян не даде ход на насроченото разпоредително заседание по дело срещу срещу обявена за общодържавно издирване жена, представяща се за гадателка.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст