ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Близо 65 хил. са заявленията за подпомагане по директните плащания в тазгодишната кампания

Близо 65 хиляди заявления за подпомагане са подадени за директните плащания в тазгодишната кампания, съобщават от Държавния фонд “Земеделие”. Въпреки че имаше възможност за дистанционно подаване на документите, под 2 хиляди от заявленията са подадени чрез електронтната система на фонда, като едва 370 са изцяло безконтактни – чрез квалифициран електронен подпис.

Земеделците са декларирали за подпомагане над 1 155 000 хиляди парцела с обща площ 3 885 000 хектара. Голяма част от обработваемата земя е заявена за субсидиране по ключовата интервенция “Основно подпомагане на доходите за устойчивост”, като искането за подпомагане е от почти 54 000 земеделци.

По интервенциите за животни, обвързани с призводството, са подадени близо 9 000 заявления за почти 318 000 глави едър рогат добитък. Също около 9 000 са фермерите, които искат субсидии за над 900 000 глави дребен рогат добитък.

Срокът за подаване на заявленията за кампания 2023 година беше удължен и изтече на 21 юли. От агроведомството информират, че преди да започне разплащане на средствата ще има задължителни контроли и мониторинг за спазването на изискванията от страна на фермерите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст