ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 24 юли 2023 г.

Петър Чобанов и Андрей Гюров са достойни кандидати за подуправители на БНБ

Петър Чобанов и Андрей Гюров са достойни кандидати за подуправители на Българската народна банка (БНБ). Тези две позиции, за които те кандидатстват, са от съществено значение. Затова съм се водил предимно от професионалните и личностни качества на кандидатите, аргументира своя избор пред бюджетната комисия управителят на БНБ Димитър Радев, когато представи Петър Чобанов – кандидат за ръководител на управление “Банково”, и Андрей Гюров – кандидат за ръководител на управление “Емисионно” на централната банка.

Банките ще предложат облекчени условия за работещите на минимална заплата

Във връзка с изразеното от правителството намерение за въвеждане на изискване за изплащане само по банков път на заплати на определени предприятия, банковата общност споделя необходимостта от облекчени условия при обслужването на работещите, получаващи минимална работна заплата. По този начин те също ще имат достъп и ще могат да се възползват от удобството и сигурността на банковите услуги, каквато е практиката във всички развити икономики, съобщиха от Асоциацията на банките в България.

КС допусна за разглеждане жалбата за референдума за българския лев

Конституционен съд

Конституционният съд единодушно допусна за разглеждане по същество искането на 49 народни представители от 49-ото Народно събрание за установяване на противоконституционност на Решение по Предложение за произвеждане на национален референдум, внесено от Инициативен комитет на 7 април 2023 г. в Народното събрание, прието от Народното събрание на 07.07.2023 г, стана известно от сайта на съда.

Никога досега националният празник не е бил вписван в конституцията, обяви Екатерина Михайлова

Екатерина Михайлова

“Никога досега националният празник не е бил вписван в нито една от българските конституции. Но няма пречка. Ако бъде на ниво Конституция обаче, изисква голямо съгласие. Голямо съгласие се изисква и на законово ниво. Съгласието трябва да надхвърля далеч и сегашното парламентарно представителство. Конституцията е и обществен договор, освен основен закон”.

Русия пренeсe войната до границата с НАТО

Новинарският уебсайт Reni-Odesa цитира местен служител, според който три склада за зърно са били унищожени в пристанищния град Рени на река Дунав по време на атака с дрон.

Русия унищожи украински складове за зърно на река Дунав при атака с ирански дрон „Шахед“ в понеделник. Атаката бе насочена към жизненоважен за Киев маршрут за експорт на зърно в разширяваща се въздушна кампания, която Кремъл започна миналата седмица, след като реши да използва гладът като оръжие и се оттегли от зърнената сделка в Черно море.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст