Назначен е непрекъснат контрол на ремонта на жълтите павета, твърди Фандъкова

На поредния ремонт на жълтите павета в София е назначен непрекъснат контрол.

Това обяви в ефира на Нова телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Моята голяма болка са жълтите павета. Те са знакови за София. Знаете, че беше безобразно наредено и се разреди по безобразен начин настилката. Поканих едни от най-добрите експерти, дадохме всичко от себе си. Сега остава строителите да си свършат работата. Разпоредила съм ежедневен, непрекъснат контрол на място. И ако и този път една от най-големите строителни фирми в България, си позволи да не се справи с тази задача, не просто няма да и бъде платено и ще бъде санкционирана, но това за мен ще означава, че фирмата може би има други цели”, продължи тя.

„Последният мандат за всички кметове е безпрецедентен. 3 месеца, след като започнахме работа дойде COVID кризата. Тя ни принуди да трансформираме плановете и бюджетите. Изправи ни пред много сериозни предизвикателства. След това започна инфлацията. През цялото това време местната власт остана единствената стабилна. Развитието на София не е спряло. И в момента работим по около 20 структуроопределящи проекта. Такива са пробивите на бул. „Филип Кутев” и „Тодор Каблешков”. Всъщност говорим за изцяло нов, огромен, прекрасен шест лентов път с велоалея, с широки тротоари. Всичко това дава възможност за връзка с други трасета”, поясни още Фандъкова.

И допълни, че оставя на следващия кмет сериозни задачи.

Фандъкова припомни, че отдавна е обявила, че няма да се кандидатира за следващ мандат. Тя ръководи столицата от 2009 г. и е най-дълго управлявалият кмет на града.

Фандъкова уточни, че наистина се гордее с развитието на метрото. „Ще има още една метростанция в „Обеля”. За нея също всичко сме осигурили. Надявам се да стартира и участъкът през „Слатина”. Това са 6 км. Тоест, оставям 10 км в строителство и няколко участъка с подготвени трасета”, поясни кметът на столицата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст