ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Хванаха двама братя -близнаци за съучастие в убийството в Цалапица

САСДело Луканов белезници

Пловдивската полиция арестува двама братя близнаци във връзка с убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица. Оказва се, че двамата 19-годишни младежи са укрили тялото на жертвата.

От Окръжна прокуратура в Пловдив съобщиха, че наблюдават досъдебно производство, по което като обвиняем е привлечен Рангел Бизюрев, на 30 години. Той е обвиняем за това, че на 20 юли 2023 г. в Цалапица, умишлено е умъртвил Димитър Малинов, като убийството е извършено с особена жестокост. Това е престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 3, вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.

“Вследствие на извършените множество процесуално-следствени действия са били установени две лица – мъже, които са спомогнали Рангел Бизюрев, извършил убийството, да избегне наказателно преследване, без да са се споразумели с него предварително. Установено е, че малко след извършване на убийството двете лица са извършили действия по укриване на трупа на Димитър Малинов”, се казва в съобщението.

Предвид това с постановление от 31.07.2023 г. Окръжна прокуратура-Пловдив е разделила материали в друго досъдебно производство за извършено престъпление – лично укривателство, което е било изпратено по компетентност на Районна прокуратура-Пловдив.

Днес, 31 юли 2023 г., окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева, ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив и наблюдаващият прокурор се срещнаха с близките на Димитър Малинов и ги увериха, че по делото се извършват активни действия по разследването в спешен порядък с цел в максимално кратък срок да бъде установена фактологията по случая.

Окръжният прокурор Ваня Христева съобщи, че за установяването на обвиняемия Рангел Бизюрев е била изготвена европейска заповед за арест и същата е изпратена за изпълнение на компетентните власти.

Действията по разследването продължават.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст