“Нинтендо” ще пусне нова конзола през 2024 г.

Нинтендо-Nintendo_office цените на акциите падат

Японската компания „Нинтендо“ (Nintendo) може да пусне нова конзола в края на 2024 година. Това съобщи порталът Video Games Chronicle, позовавайки се на източници в компанията.

Някои студия за игри вече са получили работещи комплекти за разработка, предназначени за вътрешна разработка на игри за новата конзола.

Тя ще може да работи в ръчен режим, ще има по-евтин LCD екран вместо OLED екрана, който в момента е инсталиран на Nintendo Switch. Устройството също ще работи с касети, а конзолата ще има повече място за съхранение.

Понастоящем не е известно дали ще има обратна съвместимост с Nintendo Switch. Компанията се надява, че ще успее да избегне недостига на устройства, с който се сблъскаха PlayStation 5 и Xbox Series X|S при пускането на пазара.

Продажбите на Nintendo Switch се очаква да намалеят наполовина тази година.

Преди това Nintendo Switch стана третата най-продавана конзола в историята с над 122.6 милиона продадени бройки.

„Нинтендо“ е компания за производство на електроника и компютърни игри и е най-големият производител на игрални конзоли в света.

Тя е основано през 1889 година, а централният й офис е в Киото. Първоначално компанията произвежда традиционните японски карти ханафуда. През 60-те години на миналия век под ръководството на Хироши Ямаучи тя се преориентира към производството на видеоигри и електронни устройства за тяхното използване. Водеща компания в този сектор от самото му възникване, „Нинтендо“ оказва силно влияние върху неговото развитие.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст