“Правосъдие за всеки” прекратява споразумението си с ПП-ДБ

Правосъдие за всеки

От инициативата твърдят, че ПП-ДБ не са спазили ангажиментите си за промяна в Конституцията

Инициатива “Правосъдие за всеки” не подкрепя проекта за промени в Конституцията, внесен в Народното събрание от ГЕРБ-СДС, “Продължаваме промяната – Демократична България“ и ДПС, обявиха от организацията на пресконференция в Националния пресклуб на БТА.

Така от инициативата прекратяват споразумението си с ПП-ДБ заради отстъпление от ангажиментите за промяна в Конституцията. Оттам разказаха, че са участвали в изготвянето на проект за промени в основния закон по линия на съдебната власт заедно с вторите в 49-я парламент, но е имало разлики, в това, което коалицията е представила и още повече разлики с внесеното от трите парламентарни групи.

Според “Правосъдие за всеки” с промените, които засягат главния прокурор, не се намаляват правомощията му. Обявиха се също и срещу промените на мандатите на председателите на върховните съдилища и главния прокурор.

Ще се противопоставим на всички, които се опитат да подменят съдебната реформа с имитация за запазване на статуквото. Не ни интересува дали това са Пеевски, Десислава Атанасова, Христо Иванов или Кирил Петков. Ние категорично ще се противопоставим, защото 8 години водим борба не за да получим втори исторически компромис или поредна имитация“, заяви остро председателят на гражданската инициатива Владислав Величков.

Във връзка с протестите вчера (31 юли), провели се в редица градове в подкрепа на обезобразеното с макетно ножче момиче от Стара Загора и срещу насилието над жени, Петър Кънчев коментира, че хората на улицата и в социалните мрежи са осъзнали, че съдебната реформа е нещо изключително важно.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст