ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Премиерът се срещна с посланика на Саудитска Арабия Халид бин Камал Факих

Стратегическото географско положение на България и близостта ѝ до Кралство Саудитска Арабия са предпоставка за увеличаване на търговския обмен между двете държави. 

До този извод стигнаха посланикът на Кралство Саудитска Арабия в България Халид бин Камал Факих и премиерът акад. Николай Денков по време на среща, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет във „Фейсбук“ страницата си.

Посланик Факих похвали българските млечни продукти и земеделска продукция и изрази надежда в бъдеще повече от тях да стигат до трапезите в Саудитска Арабия.

Министър-председателят посочи и други потенциални области на сътрудничество между България и Кралство Саудитска Арабия. Акад. Денков даде като пример съвременните технологии и изкуствения интелект. 

От думите на посланик Факих стана ясно, че Кралство Саудитска Арабия ще се стреми да подпише споразумение с България в областта на изкуствения интелект по линия на стратегическата рамка на саудитското правителство Vision2030.

По-рано днес (1 август) министър-председателят Николай Денков се срещна с посланика на Кралство Дания в България Йес Брогорд Нилсен (повече по темата ТУК).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст