ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Зам.- шефът на Окръжна прокуратура-Стара Загора подаде оставка

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов поиска оставката на прокурор Георги Видев като заместник административен ръководител на Окръжна прокуратура-Стара Загора. Сарафов бил възмутен от сериозните пропуски, допуснати в работата на прокурор Видев при определянето на мярката за процесуална принуда спрямо обвиняемия Георги Николаев Георгиев.

Според Сарафов Видев не притежава необходимите професионални и управленски качества, за да заема поста на заместник-окръжен прокурор. С оглед на това Видев подаде оставката си като заместник на административния ръководител на ОП-Стара Загора.

По разпореждане на главния прокурор екип от прокурори от ВКП ще извърши цялостна проверка на работата на Георги Видев, както и на прокурор Десислава Първанова от РП-Стара Загора за период от 2 години.

Очаква се ръководството на Окръжната прокуратура в Стара Загора да създаде организация и условия за пълно и задълбочено разследване на случая, както и за приключването му в кратки срокове. Към момента спрямо обвиняемия Георгиев се водят 2 досъдебни производства – за нанасяне на средна телесна повреда и за закана с убийство.

При необходимост прокурори от ВКП са в готовност да окажат незабавна методическа помощ за приключване на разследването, с оглед внасяне на обвинителен акт спрямо извършителя на тежките криминални деяния. Като се отчетат и утежняващите вината обстоятелства – наложените предходни наказания спрямо обвиняемия, тежестта и обществената опасност на извършеното.

На Окръжния прокурор на Стара Загора бе разпоредено, прокуратурата, съвместно с органите на МВР, да осигури защита на всички свидетели и лица, съдействали в хода на разследването.

Възложени са и проверки по твърдения за други извършени престъпления срещу личността на територията на Стара Загора и областта. При установяването на достатъчно данни и събирането на доказателства следва извършителите на престъпленията незабавно да бъдат привлечени към наказателна отговорност.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст