ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

SDI става част от световен лидер в застрахователната индустрия

Най-големият застрахователен брокер в България се присъединява към глобалния финтех лидер Acrisure, съобщиха от застрахователя.

Acrisure е глобална финтех компания, която свързва клиентите с решения, които им помагат да растат и да защитават това, което е важно за тях. Организацията оперира в 21 държави и реализира годишни приходи от над 4 милиарда щатски долара. Само за последните 8 години Acrisure e пораснала над 100 пъти, като от 2017 година насам осъществява средно на година над 100 сделки по сливания и придобивания.

След сделката SDI ще запази мениджърския си екип и стратегията си за развитие, като в същото време се възползва от глобалното присъствие и международен опит на Acrisure.

Сделката с SDI се осъществява чрез полското подразделение на Acrisure – Unilink S.A., което развива бизнеса на групата в Централна и Източна Европа. През януари 2021 г. Unilink S.A. стана мажоритарен собственик на I&G Brokers (Ай енд Джи Иншурънс Брокерс) – един от най-големите застрахователни брокери в България.

Очаква се сделката да бъде финализирана до края на септември 2023 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст