Денят по диагонал – 3 август 2023 г.

Министерски съвет Пресконференция Асен Василев Николай Денков Андрей Цеков

Денков разбива мита, че служебните кабинети били по-успешни от редовните

“Ще разбия мита, че служебното правителство работи безупречно”, обяви премиерът академик Николай Денков на пресконференция в Министерския съвет. Като за начало той уточни, че все пак има изключение и положителният пример е Крум Зарков с работата му по законодателните промени в сферата на съдебната реформа. След това Денков премина към критиките към служебния кабинет.

До края на септември приемаме законите по Плана за възстановяване

Целта ни е заедно с ръководството на парламента да приемем до края на септември всички закони по Плана за възстановяване и устойчивост, свързани с второ плащане, каза министърът на финансите Асен Василев. Голяма част от законите вече бяха приети от Народното събрание. Други са минали на първо и чакат второ четене. Но има и закони, които не бяха даже разработени до момента като Закона за енергетиката.

Икономическият министър си писа “Отличен” за казуса с Пловдивския панаир

Министерски съвет Богдан Богданов

Министерството на икономиката и индустрията през последните няколко седмици защити обществения интерес и не позволи акционерното дружество “Международен панаир Пловдив” да стане еднолична частна собственост, съобщи министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов. Икономическият министър допълни, че предстои да се разработи ясна оздравителна програма, за да се гарантира, че през следващите години панаирът ще продължи да функционира.

Министърът на благоустройството е забранил на АПИ да възлага поръчки за инфраструктурни проекти

Министерски съвет Андрей Цеков

Заспалите магистрали и големите инфраструктурни проекти са тежко наследство, защото са възлагани през черните кутии на инхауса и служебното правителство не е предприело мерки да излезе от този омагьосан, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Андрей Цеков. Министърът бе категоричен, че е забранил да се възлагат ремонти и поръчки през Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ).

Може ли старата десница да се възроди?

Вили Лилков Реформаторски блок

Преди дни около издигнатата от гражданска инициатива кандидатура за кмет на София на дългогодишния общински съветник и активист на ДСБ Вили Лилков се сформира своеобразна коалиция от малки десни отломки, самонарекла се „Синя София“. Зад неговата номинация застанаха около 100 знакови фигури за дясното и синята идея. Напреднали били разговорите и със 7 партии – КОД, БДФ, НДСВ, Съюза на репресираните и др.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст