Дирекцията на МВР в Пловдив е с нов временен шеф

Комисар Радослав Начев заема временно мястото на освободения директор на Пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов. Той в момента е заместник-директор на ОД МВР Пловдив.
Костадинов пък отива на друга длъжност в МВР, уточниха от МВР. Неофициално се твърди, че той ще бъде назначен в звеното за подпомагане на министъра.

До рокадите се стигна заради случая с убития зверски 24-годишен Димитър Малинов в Цалапица. Директорът на пловдивската полиция бе освободен от поста със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов вчера. Той първоначално призова и него, и началника на РУ Стамболийски да си подадат оставките, но такива не последваха.

Протестите на жителите на селото не спират вече седмица, те призовават за справедливост и искат виновниците за убийството на Димитър да си получат заслуженото.

Шефовете на районното управление в Стамболийски и на ОДМВР-Пловдив вече се срещнаха с бащата на убитото момче. От вчера тече и вътрешна проверка в областната дирекция и в Районното управление в Стамболийски, която да изясни имали ли пропуски в предприетите от служителите действия по извършеното тежко криминално престъпление в Цалапица. Както е известно, извършителят на убийството Рангел Бизюрев се издирва с европейска заповед за арест (ЕЗА).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст