Allianz Commercial с нови назначения в регионалния мениджмънт за ЦИЕ и Южна Европа

алианц

Двата региона преминават към новия интегриран модел и търговско наименования Allianz Commercial в рамките на годината.

Allianz Commercial обяви нови назначения в локалния мениджмънт за два важни региона. Стефани Тием ще ръководи регион Централна и Източна Европа, а Марко Винченци ще оглави Южна Европа. Двамата ще изпълняват ролята на корпоративен регионален управляващ директор за съответния регион. 

Регионът Централна и Източна Европа (ЦИЕ) на Allianz Commercial включва Австрия, Полша, Унгария, Чехия, Словакия, България, Румъния, Хърватия, Словения и Украйна, а към регион Южна Европа са Италия, Гърция и Турция. 

В двата региона, корпоративният регионален управляващ директор е представител на интегрирания бизнес на Allianz Commercial, който предоставя пълен набор от решения за специфични клиенти, големи и средни компании,  което оптимизира и подобрява цялостното клиентско преживяване и обслужване на дистрибуционните партньори. 

В новата си роля на корпоративен регионален управляващ директор за ЦИЕ, Стефани Тием ще е на пряко подчинение на Хенинг Хааген, член на борда на Allianz Commercial и главен директор „Региони и пазари“, както и на Марио Фереро, главен регионален директор „Продукти“ за Allianz CEE. Тием в момента е главен представител на Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS) – филиал в Австрия, както и мениджър „Продажби и ключови клиенти“ за Австрия и Източна Европа. Тя работи в AGCS от неговото създаване през 2006 година. От 2011 г. до 2017 г. е била главен подписвач за авиация, преди да премине през няколко ръководни позиции.

Марко Винченци ще оглави региона на Южна Европа и ще е на пряко подчинение на Хенинг Хааген, както и на Симоне Салерни, директор „Продукти и щети Общо застраховане“ в Алианц Италия. Понастоящем, Марко Винченци е законен представител на италианския филиал на AGCS SE и регионален ръководител „Финансови рискове“ за Средиземноморския регион на AGCS.  Той се присъединява към Алианц Груп в Италия през 2005 г. като подписвач и е повишен в мениджър „Финансови рискове“ за AGCS Италия през 2012 година. 

“Виждаме голям потенциал в региона на Централна и Източна Европа през призмата на нашия нов интегриран подход. Стефани Тием и Марко Винченци ще работят в тясна връзка с локалните компании на Allianz в целия регион с цел да предоставят най-добрите решения, които може да предложим в полза на брокерите, агентите и нашите клиенти“, отбелязва Хоаким Мюлер, главен изпълнителен директор на Allianz Commercial.

„Алианц“ обяви на 10 март тази година, че ще обслужва сегмента на глобалното корпоративно застраховане като един обединен бизнес, използвайки новото търговско име Allianz Commercial, съчетавайки бизнеса на AGCS и застрахователния бизнес на оперативните единици на „Алианц“, обслужващи средни по размер клиенти в отделните държави. От 24 юли  тази година AGCS съвместно с корпоративния застрахователен бизнес на оперативните единици на „Алианц“ в отделните държави започна работа под новото име Allianz Commercial. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст