За последните 24 часа са изгасени 170 пожара

пожарна

През последното денонощие са изгасени 170 пожара в страната, съобщават от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Оттам добавят, че има и трима пострадали, но не уточняват при кои от огнищата. 

Близо 100 горски служители са гасили пожари в горите през последните 24 часа, съобщават от Министерството на земеделието и горите.

Само за денонощие са пламнали 13 нови огнища. Засегнати са над 500 дка широколистна и иглолистна гора. Големи са щетите в горските масиви в района на Стара Загора, където пламъците са обхванали 200 декара иглолистна гора. 

Около 200 декара широколистна гора са били засегнати от пожари в Сливница, където все още се работи по цялостното овладяване на огъня от страна на горски служители, пожарникари, представители на община Драгоман и доброволци. Заради трудния терен, който е недостъпен за тежка техника, на много места огънят се гаси само ръчно, съобщават от БНР.

Засегнати от пожари има горски територии в стопанствата в Асеновград, Маджарово, Земен и Клисура.

Вчера, 4 август, пламъците бяха обхванали борова гора в непосредствена близост до гълъбовското село Медникарово. Той е вече потушен. Локализиран е и пожарът на българо-турската граница. Огънят навлезе от турска страна вчера следобед и обхвана около 500 декара край село Маточина. В гасенето се включиха 10 екипа огнеборци, горски служители и доброволци, а от турска страна – хеликоптер. Снощи в района дежуриха два екипа на хасковската пожарна.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст