В Симеоновград със своевременен оглед на щетите след градушката

Градушка дъжд буря

След като преди обяд в Симеоновград се разрази силна буря и градушка, комисия от Общината започна да прави оглед на нанесените щети.

Заместник-кметът на Симеоновград Живко Чакъров обясни пред кореспондент на БНР, че щетите са големи. Трябва да се разчистват изкоренени и паднали дървета и клони, съборени електрически стълбове. Трябва да се поправят паднали покриви и смачкани автомобили.

„Сега се опитваме всичко да вкараме в ред. Веднага бяха вдигнати под тревога всички в общината, които могат да помогнат. Има много доброволци. Положението е овладяно. Има екип от Общината, който описва щетите – просто за наше сведение, за да сме наясно и ние каква е ситуацията“, разказа Чакъров.

Той сподели, че съгражданите му трябва да са благодарни, че няма жертви. Засега при огледа е отчетено, че само една от пострадалите къщи, върху която се е стоварило огромно дърво, е застрахована. Останалите засегнати сгради и автомобили, които нямат застраховка, не могат да получат помощ от общината, посочи Чакъров.

И в Крумовград , Хасковско и Гълъбово се изля проливен дъжд. В Сливен разразилата се буря в обедните часове на деня остави цял квартал без ток. Проливният дъжд прекъснал и електрозахранването в село Ковачите. В село Злати войвода падна градушка, въпреки че от полигона за борба с градушките били изстреляни 54 ракети по градоносните облаци.

Унищожителна градушка падна и в град Дулово, област Силистра. За кратко време и в Силистра се изляха 20 литра на квадратен метър.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст