При акция в Пирин 18 спасители помагат на мъж със счупен глезен

пирин

Тази нощ в Пирин е извършена спасителна акция, при която 18 души са помогнали на мъж със счупен глезен. Той бил пострадал в района на сложен каменист терен в подножието на връх Синаница, съобщи БТА, позовавайки се на Планинската спасителна служба.

В акцията са се включили 11 спасители от отряда в Сандански и още седем души от отряда в Благоевград. Акцията е продължила цяла нощ при дъжд и вятър. Мъжът вече е транспортиран до Кресна, където ще му бъде оказана медицинска помощ. 

През изминалото денонощие планинските спасители са осъществили още няколко акции – реагирали са на сигнал за колабирал мъж на 52 години в подножието на хижа „Плевен“ в Централен Балкан, за турист с травма на коляното в района на Рилските езера, за пострадал с травма на глезена в района на Боянския водопад на Витоша. Отзовали са се и на сигнал от района на хижа „Безбог“ в Пирин. 

За днес, 6 август, от Планинската спасителна служба предупреждават, че след гръмотевичните бури и дъждове терените са мокри и по високите части е мъгливо и ветровито. Температурите са между 10 и 18 градуса. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст