След скандала: Вежди Рашидов подаде оставка от два поста

Подавам оставка като председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Това заяви народният представител Вежди Рашидов, съобщиха от ГЕРБ.

“Още веднъж поднасям своите извинения за изказването ми днес”, казва още Рашидов.

Оставките на Рашидов идват след днешния скандал с отправените нецензурни думи срещу жертвите на домашно насилие при забравени включени микрофони в Народното събрание.

По-късно депутатът от ГЕРБ се извини за думите си, а от парламентарната група се разграничиха от изказването му.

“Извинявам се за изречените от мен думи днес по време на почивката на пленарното заседание. Давам си сметка, че използваният от мен език е недопустим, особено в настоящия дебат и момент”. Това заявява депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов в прессъобщение, разпространено от пресцентъра на партията. “Още веднъж моля за извинение пред цялото българско общество и всички жертви на насилие”, добавя Рашидов.

Вежди Рашидов да подаде оставка като председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание. Това призовава ПГ на ГЕРБ-СДС, която заседава днес след края на заседанието на Народното събрание.

Повод за решението на групата на ГЕРБ са думи на народния представител Вежди Рашидов в почивката на парламента по време на дебата по промените в Закона за защита от домашно насилие. Освен това ПГ на ГЕРБ-СДС го призовава да подаде оставка и като член на Изпълнителната комисия на партията. 

Народните представители от ГЕРБ-СДС се разграничават от изказването на Рашидов. Подобен език и разсъждения са недопустими за народен представител особено в момент като настоящия, съобщиха от пресцентъра на коалицията.

От изтекъл запис стана ясно, че Вежди Рашидов е използвал неуместни думи, докато е разговарял със заместник-председателите на парламента Никола Минчев от ПП-ДБ и Росица Кирова от ГЕРБ-СДС. 

Скандални думи на депутата от ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов по време на заседанието на парламента за промените в Закона за домашното насилие предизвикаха възмущение. И закани за протести, ако Рашидов не подаде оставка.

„Има и сега закони. К‘во чешеме езици? Всички ку*ви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го напрайха на маймуна“, се чува да казва по време на заседанието Рашидов. Думите са казани без депутатът от ГЕРБ-СДС да съзнава, че близо до него има включен микрофон.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст