Министър Кръстев си говори с Васил Найденов за разпространението на музика

Министърът на културата Кръстю Кръстев е провел неформален разговор с Васил Найденов. Двамата си говорили за разпространението на българската поп и рок музика, съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата. Това станало по време на концерта на Богдана Карадочева и Стефан Димитров в Античния театър в Пловдив.

Васил Найденов от години е лице на кампаниите на “Музикаутор” за защита на авторските права на създателите на музика. Той дори е участвал в срещи с бившия министър на културата Вежди Рашидов. На тях той е настоявал за засилване на контрола както в търговските и туристически обекти, така и на сцените и в залите преди концерти, с цел проверка дали техните собственици и организатори са платили авторските права за музиката.

Найденов е настоявал и за захранване на Националния фонд за развитие на културата с отчисления от продажбата на празни устройства – дискове, флашки, CD, DVD и т.н. – нещо, което е практика в други страни от Европа. Дали обаче Васил Найденов е успял да сподели тези свои вълнения с новия министър на културата Кръстю Кръстев, остава неясно. В действителност причината и двамата да са в Пловдив, бил концертът на Богдана Карадочева и Стефан Димитров.

Тандемът и на сцената, и в живота изправил на крака публиката на най-старата сцена в “Града под тепетата”. Там снощи, на 7 август, се състоя концертът „Безнадежден случай“ с музиката на създателя на шлагери – Стефан Димитров.

Събитието събра на една сцена любими изпълнители като Богдана Карадочева, Васил Найденов, Михаил Белчев, Братя Аргирови, Константин Цеков от ФСБ, група „Бон-Бон“. По време на концерта за първи път прозвучаха две нови песни на Стефан Димитров, създадени специално за спектакъла.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст