ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Радев обсъди състоянието на армията с министъра и началника на отбраната

Държавният глава Румен Радев е провел днес среща на “Дондуков” 2 с министъра на отбраната Тодор Тагарев и с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

На срещата са били обсъдени въпросите за предприемането на спешни мерки за кадровото обезпечаване на Българската армия и за неотклонни действия за ускоряване на нейната модернизация, се допълва в информацията от президентството.

И още: Преустановяването на отлива на военнослужещи – подготвени офицери, сержанти и войници, както и привличането на хора с качества във Въоръжените сили и тяхното задържане, изискват адекватни социални програми и условия за тяхната пълноценна подготовка, е подчертал президентът.

Усложнената среда на сигурност изисква отговорно отношение и своевременни действия на всички нива на държавата за гарантиране на националната сигурност чрез развитие на адекватни отбранителни способности и оперативна съвместимост на Въоръжените сили, е посочи още държавният глава Румен Радев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст