ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кабинетът ще решава за участието на България с национален щанд на “Агра 2023” в Словения

На днешното си редовно заседание Министерският съвет ще разгледа 18 проекторешения.

Министър Кирил Вътев е внесъл решение за одобряване участието на България с национален щанд на международното изложение за земеделие и хранителни продукти „Агра 2023“, което ще се проведе в края на август в словенския град Горня Радгона.

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков е внесъл решение за прекратяване на ликвидацията и продължаване на дейността на едноличното акционерно дружество с държавно участие в капитала „България хели мед сървиз“. Това е компанията, която трябва да организира процеса по осигуряването на полети с вертолетите за спешна медицинска помощ. Преди седмица премиерът акад. Денков упрекна служебното правителство, че е ликвидирало дейността на дружеството с намерението всеки хеликоптер да се води към отделна болница, заради което е забавило и осъществяването на проекта със спешната помощ по въздуха.

Друго решение, внесено от министъра на енергетиката Румен Радев, засяга предоставянето на дерогация от санкциите на ЕС във връка с ограничителните мерки, въведени заради войната в Украйна. Министър Радев е внесъл и доклад за одобряване на условията по проект на договор за застраховка “Обща гражданска отговорност” на държавното предприятие “Радиоактивни отпадъци”.

Министърът на електронното управление Александър Йоловски е внесъл проект за изменение и допълнение на правилника за организацията и дейността на Съвета по киберсигурност.

Министърът на образованието проф. Галин Цоков предлага да се гласува предложение до президента Румен Радев заместник-председателят на БАН и професор в Института по биофизика и биомедицинско инженерство на Академията – Стефан Хаджитодоров да бъде награден с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ първа степен.

Три от проекторешенията са внесени от министъра на финансите Асен Василев. Сред тях са промяна на Решение № 280 на Министерския съвет от 2022 г., свързано с приемане на стандарти за делегираните от държавата дейности с натурални и стойностни показатели; одобряване на доклад с резултатите от участието на България в заседанието на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси, провело се на 14 юли; и изменение на нормативни актове на Министерския съвет.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст