ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Сайтът “Миротворец” не е бил конкретна тема на разговора Тагарев – Буданов

Началникът на ГУР на Украйна ген.-майор Кирило Буданов (вляво) и министърът на отбраната Тодор Тагарев.

Сайтът “Миротворец” не е бил конкретна тема на разговора на министъра на отбраната Тодор Тагарев с ръководителя на украинското разузнаване генерал майор Кирило  Буданов, който е бил на посещение у нас, а визитата се е състояла минавалата седмица, уточни днес министъра.

Той също смята, че за българските граждани, които фигурират във въпросния сайт, администриран от неправителствена организация, не представлява заплаха за тях 

“Това е неправителствен сайт. Група граждани, която изказва неудовлетворение от начина на поведение и бих казал пропаганда от страна на някаква друга група граждани, която в честност накърнява интересите на Украйна, поддържа руските позиции в този конфликт. Това има комуникативни последствия, също както и действията на много от тези журналисти в списъка”, коментира Тодор Тагарев.

В разпространеното вчера съобщение за посещението на генерал Буданов у нас бе посочено, че: “От българска страна беше поставен и изяснен въпросът със сайта “Миротворец”. Украинският ръководител на Главното управление “Разузнаване” е разговарял с министъра на отбраната г-н Тодор Тагарев и с директора на Служба “Военно разузнаване” бригаден генерал Венелин Венев”..

Министърът на отбраната и президентът са длъжни институционално да работят заедно по много теми, разписани в Закона за отбраната и въоръжените сили. Така Тодор Тагарев обясни вчерашната си среща на “Дондуков” 2 с държавният глава Румен Радев, която не била първа между двамата.   

“В продължение на близо два часа дискутирахме проблемите, които имаме в областта на сигурността, в областта на развитие на армията и на въоръжените сили, както и потенциалните решения. И това е съвсем нормално, аз се надявам, че ще имаме такива регулярни срещи през времето. Най-нормалното нещо е да се срещаме и да търсим съгласие за решаването на проблемите”, коментира министърът на отбраната. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст