ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Тагарев увери, че “Миротворец” не е заплаха – поддържан бил от група граждани

Тодор Тагарев

Вчерашната ми среща с президента не беше първа, в продължение на близо два часа дискутирахме проблемите в сферата на отбраната. Надявам се, че ще имаме такива регулярни срещи през времето”, заяви на брифинг в Министерския съвет след редовното заседание на правителството министърът на отбраната Тодор Тагарев по повод вчерашната си среща с президента Румен Радев.

Той добави, че се надява във времето тези разговорите да станат регулярни.

По отношение на “Миротворец”, Тагарев каза, че това е неправителствен сайт, поддържан от група граждани, който изказва неудовлетворение от пропаганда от друга група граждани, по отношение на руските позиции в този конфликт.

Според министъра на отбраната няма заплаха за хората, включени в списъка на украинския сайт.

Припомняме, че вчера (8 август) министърът на отбраната Тодор Тагарев се срещна с държавния глава Румен Радев и с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

На срещата са били обсъдени въпросите за предприемането на спешни мерки за кадровото обезпечаване на Българската армия и за неотклонни действия за ускоряване на нейната модернизация.

Обсъждано е още преустановяването на отлива на военнослужещи – подготвени офицери, сержанти и войници, както и привличането на хора с качества във Въоръжените сили и тяхното задържане.

Усложнената среда на сигурност изисква отговорно отношение и своевременни действия на всички нива на държавата за гарантиране на националната сигурност чрез развитие на адекватни отбранителни способности и оперативна съвместимост на Въоръжените сили“, е посочил още президентът Румен Радев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст