ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Тръмп ще вземе решение за дебата с кандидат-президентите следващата седмица

тръмп

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще реши дали да участва в дебата за кандидат-президента на Републиканската партия следващата седмица. 

“Ще взема решение по този въпрос. Не съм изключил напълно участието. В много отношения бих искал да го направя, защото като цяло ми харесва. Но ще кажем всичко следващата седмица”, отбеляза той в интервю за Newsmax.

“Знам, че много хора казват: “той има малко смелост”. Но аз бях на среща на CNN с избиратели, къде е следващата”, добавя Тръмп.

Първият дебат на кандидатите за президент на САЩ на изборите през 2024 г. от Републиканската партия ще се състои на 23 август. Тръмп обяви, че не е готов да обещае предварително подкрепа на който и да е кандидат на републиканците.

Републиканската партия настоява нейните кандидати за президент на Съединените щати да подпишат обещание да подкрепят кандидата, който получи най-много гласове на първичните избори.

Според социологически проучвания Тръмп води с голяма преднина сред републиканските претенденти. Окончателната кандидатура обаче ще бъде издигната от партията след поредица от предварителни избори през първата половина на 2024 година. Тогава започва и разглеждането на основателността на наказателните дела срещу Тръмп и ще се проведе партийният конгрес.

Доналд Тръмп и преди беше критикуван, че се отдалечава от традиционните ценности на партията.

Освен него за номинацията на републиканците се борят бившият вицепрезидент Майк Пенс, губернаторът на Флорида Рон Десантис, бившият посланик на САЩ в ООН Ники Хейли, сенаторът от Южна Каролина Тим Скот и бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст