ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 17 август 2023 г.

Какви са версиите за показното убийство на Алексей Петров?

Бизнесменът и бивша барета Алексей Петров беше убит на 16 август на пътя, който води към хижа “Алеко”, над столичния квартал “Драгалевци”. По Алексей Петров е стреляно с автомат. При покушението беше ранена и 48-годишна жена, която го е придружавала. Тя е настанена в „Пирогов“ с огнестрелна рана. Извършени са ѝ две операции. Жената е в тежко състояние, но без опасност за живота.

„Дейли Телеграф“: Двама от задържаните за шпионаж българи – свързани с ”Възраждане“

Двама от тримата българи, които бяха задържани във Великобритания за шпионаж в полза на Русия, вероятно са свързани с проруската партия „Възраждане“ в България. Това пише британското издание „Дейли Телеграф“, като цитира източници от София.

КЕВР не откри нарушения във високите априлски сметки за топлинна енергия в София

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) не откри нарушения във високите априлски сметки за топлинна енергия в София. През април 2023 г. не са констатирани нарушения на качеството на топлофикационните услуги, предоставяни на абонатите на “Топлофикация София”. За съответния период във фактурите на потребителите дружеството е приложило утвърдената на 1 юли 2022 година с решение на КЕВР цена на топлинна енергия, посочват от енергийния регулатор.

Има ли бъдеще за млякото и доматите ни?

Все повече фермери се оплакват, че производството на краве мляко намалява, а българският домат е напът да изчезне в полза на по-трайни сортове от Нидерландия и Турция. За да защити традиционното производство, Министерството на земеделието се е заело да увеличи добивите на местни плодове и зеленчуци с активното участие на земеделските производители. Предвижда се и помощи за млекопроизводителите.

“Булгартрансгаз” проучва интереса за пренос на водород

Отчитайки европейските политики и приоритети за декарбонизация, „Булгартрансгаз“ ЕАД активно работи за развитие на инфраструктурата си, съобразно плановете за мащабно развитие и навлизане на водорода в енергийния микс в ЕС, обявиха от компанията. Водородът като енергоносител с нулеви емисии, има ключово значение в плановете на Европейския съюз за поетапна трансформация на енергийния сектор и постигането на въглероден неутралитет до 2050 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст