ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Цветан Цветков: Кредитни досиета от КТБ категорично липсват, липсват ценни книги и информации за недвижими имоти (част І)

Председател на ФГВБ или член на неговия УС не може да бъде освободен в случай на конфликт на интереси, защото тези хора не са субекти в чл. 6 на закона за КПКОНПИ. В окончателния вариант на одитния доклад за ФГВБ има „кръпка“

В одита на Сметната палата на Фонда за гарантиране на кредитите в банките(ФГВБ) категорично е установено, че кредитни досиета на КТБ липсват, липсват информации за недвижими имоти, както и налични ценни книги в помещенията на банката. Колегите са установили също, че описи се съхраняват в кашони на хартиени носители. Самият ФГВБ е изпразнен след фалита на КТБ – изплатени са 3,7 млрд. лв. по гарантирани влогове, във фонда са останали 1,5 млрд. лв. Отстраняването ми от Сметната палата има пряка връзка с доклада за ФГВБ.

Това заяви във видео интервю за СТУДИО БАНКЕРЪ скандално отстраненият бивш председател на Сметната палата Цветан Цветков.

Още от интервюто:

Вярно ли е, че няма никакви загубени кредитни досиета от КТБ?

Има ли връзка забавянето на одитния доклад на Сметната палата за ФГВБ с отстраняването на бившия председател на палатата Цветан Цветков?

Какво е действителното съдържание на доклада на Сметната палата за Фонда за гарантиране на влоговете в банките?

Защо ръководителите на ФГВБ са неподвластни на законодателството за конфликт на интереси?

Има ли ясно описана процедура за определяне на ръководството на ФГВБ?

Вижте други събеседници в СТУДИО БАНКЕРЪ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст