ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Цветан Цветков: 75% от изплатените 3,7 млрд. лв. на гарантираните вложители в КТБ също останаха за сметка на българските граждани (част ІІ)

Могат да се обезценят автомобили и лаптопи, но сградният фонд само повишава цените си. Сметната палата не е регулатор, както се бърка често, а държавен контролен орган

Настоявам одитният доклад на Сметната палата за действията на ФГВБ по фалита на КТБ да бъде разгледан от парламента. Нека той не остане сред онези 200 доклада, които палатата изпрати през последните 8 г. в народното събрание и нито един от тях не беше разгледан. Докладът дава отговори на много въпроси и показва доста пропуски в националното законодателство, като например пропуски в избора на председател, ръководство и УС на ФГВБ – не може те да са изключени от обхвата на закона за конфликт на интереси.

Това заяви във видео интервю за СТУДИО БАНКЕРЪ скандално отстраненият бивш председател на Сметната палата Цветан Цветков.

Още от интервюто:

Каква е цялостната щета за данъкоплатците от „грабежа на века“ – фалита на КТБ?

Има ли връзка между парламентарните избори, съставянето на кабинет, изборът на гуверньор на БНБ и обявяването на одитния доклад на Сметната палата за ФГВБ?

В състояние ли е в момента ФГВБ да изплати на гражданите гарантирани влогове, в случай на банков фалит?

Как се избират синдици в България?

Има ли аналогия между казуса КТБ и масовите банкови фалити от 1996-1997 г.?

Вижте първата част от интервюто с Цветан Цветков

Вижте други събеседници в СТУДИО БАНКЕРЪ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст