ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пожар над депото за отпадъци на община Казанлък

Пожар е възникнал в гориста местност между Казанлък и Мъглиж. Огнището е над депото за отпадъци на Община Казанлък, съобщава БТА.
Към момента няма опасност за населението, твърди Цветомир Цонков, началник група „Държавен противопожарен контрол“ към Районната служба “Пожарна безопасност и защита на населението” – Казанлък.

На място има няколко противопожарни екипа, които охраняват периметъра и потушават пламъците.

Въпреки усилията на огнеборците, заради силния вятър, сменящ посоката си, и заради неравния терен, пожарът се разрастна на голям фронт и е в близост до складове за боеприпаси на “Арсенал”. Към 16.00 часа на мястото бяха 7 екипа на пожарната, като в гасенето участваха и горски служители, и доброволци. Включиха се и екипи с техника от “Арсенал”. До складовете на завода дежури екип на пожарната и булдозер, които да не позволят на огъня да достигне до складовете с оръжейна продукция, съобщава БНР.

Казанлък попада в област Стара Загора – една от 23-е, за които днес от Националния институт по метеорология и хидрология обявиха жълт код за горещо време.

Останалите области, за които предупреждението е в сила, са Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол.

На тези места се очаква максималните температури да са над 35 градуса, а дори живакът може да стигне до 37-39 градуса.

Венемира Мачева

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст