Денят по диагонал – 23 август 2023 г.

Калин Стоянов предложи на президента да издаде указ за освобождаване на главния секретар на МВР

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов внесе предложение до президента Румен Радев за издаването на указ за прекратяване на правомощията на главния секретар на МВР, съобщиха от Министерството на вътрешните работи.

БСП и “Левицата” излизат с общо предложение за кмет на столицата

Широка лява коалиция за местните избори в София – БСП и обединение “Левицата” ще се явят заедно на местния вот, а най-вероятно Ваня Григорова ще бъде общият им избор за кандидат-кмет на столицата.

“Подпорният” хотел на Алепу май ще се размине с разрушаването

За пореден път у нас се доказва , че добре структурираните схеми как да се превърне един незаконен градеж в законен продължават да работят безотказно. Казусът „Алепу“, който от години се търкаля между съдебните инстанции под формата на какви ли не дела, отново е на път да докаже, че правосъдието у нас продължава да е като мираж насред пустинята – колкото и да тича човек към него, то винаги си остава на една ръка разстояние.

Фондът за гарантиране на влоговете е свръхкапитализиран

Към края на юни 2023 г. наличните средства на Фонда за гарантиране на влоговете в банките са 1.516 млрд. лв., достигайки най-високото си ниво за последните 8 години, след като почти целият му финансов ресурс през 2014-та беше използван за удовлетворяване на вземанията на гарантираните вложители в КТБ АД. Това заявиха за „БАНКЕРЪ” от институцията.

От МВР не казват жив ли е Пепи Еврото

Към момента Петьо Петров, известен като Пепи Еврото, е издирван с Европейска заповед за арест, на базата на която е обявен за издирване в Шенгенската информационна система и по канала на Интерпол. Информацията за издирването е видима за полицейските служителите на държавите – членки на Шенген, и Интерпол. В общодостъпната страница на Международната организация на Интерпол заповедта не е публикувана. Това съобщиха от пресцентъра на МВР по повод неофициалната информация за смъртта на бившият шеф на столичното следствие Петьо Петров.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст