ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пет министерства са ангажирани с подготовката на местните избори

Министерския съвет, заседание

Кабинетът започва подготовката за организация на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври. Днес правителството разпредели задачите и отговорностите между министерствата, свързани с провеждането на местния вот – на вътрешните работи, на финансите, на регионалното развитие и благоустройството, на правосъдието и на електронното управление. През следващите два месеца всяко от посочените ведомства трябва да извърши специфични дейности, съгласувани с Централната избирателна комисия.

“Всяко от тези министерства поема специфични отговорности, с които трябва да се справи през следващите два месеца. Тези задачи ще трябва да се изпълнят съгласувано с Централната избирателна комисия”, каза Денков.

“Наред с опазването на обществения ред, борбата с незаконния трафик на мигранти, борбата с производството и разпространението на наркотици, осигуряване на безопасността по пътищата, Министерството на вътрешните работи ще поеме и редица нови задачи, които трябва да изпълни качествено и в срок. Министърът на вътрешните работи вече е изпратил мотивирано искане до президентството, с което изисква смяна на главния секретар на МВР. Има различия за това как трябва да бъде координирана и осигурена организацията на работата в министерството“, посочи още министър-председателят. “След като получим положително съгласие, това предложение ще бъде внесено и за решение на Министерския съвет”, добави той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст