ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Президентът на Португалия е за първи път в Киев

Марсело Ребело де Соуза Киев

Литовският президент пристигна в украинската столица за утрешното честване на Деня на независимостта на Украйна

Португалският президент Марсело Ребело де Соуза пристигна на първото си посещение в Киев и вече е посетил емблематичния град Буча, съобщи Укринформ, цитирана от БТА.

Видеоклип от пристигането му на гарата в Киев и снимка бяха публикувани от португалския журналист Жоао Порфирио, който съобщи за посещението.

Той публикува и клип от посещението на португалския лидер в Буча и възпоменателна церемония за загиналите по време на руската окупация, в близост до църквата “Св. апостол Андрей Първозвани”.

Президентът на Литва Гитанас Науседа пристигна в Киев, за да се присъедини към утрешното честване на Деня на независимостта на Украйна, предаде украинската агенция Укринформ, като се позова на негов пост в социалната мрежа “Екс”.

“Отново в Киев, за да отпразнувам Деня на независимостта на Украйна заедно с братския украински народ. Победата на Украйна е близо! Литва ще продължи да подкрепя Украйна толкова дълго, колкото е необходимо”, написа литовският президент.

Както бе съобщено, третата среща на върха на Международната кримска платформа ще се проведе днес в Киев, припомня Укринформ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст