ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Проблемът на Калина не е виното, а недостойното поведение

Като чета подробностите за катастрофата на дъщерята на бившия премиер Симеон Сакскобургготски – Калина, се сещам за един виц. “Двама стари овчари лежат на една поляна и си говорят. Изведнъж покрай тях преминава някаква вещица, яхнала метла. Ама и вещицата, и метлата – проскубани, вехти и мърляви… Вещицата отминала, а единият овчар въздъхнал: Еми, така ще е. Каквато ти е държавата, такъв ти и Батмана…”

Това, че Калина Сакскобургготска се е блъснала в бариера на паркинг, защото е карала пияна, не е голяма драма. Колкото и да е грозно и опасно, случва се постоянно – и на ВИП-ове, и на редови любители на чашката. Освен това се случва по целия бял свят – както в Източна и Западна Европа, така и в Щатите. За Русия и бившите съветски републики – да не говорим: там денят ти ще е катранено черен,

ако още по втори петли не люснеш една-две водки за отскок.

Отвратителното в случая е, че Калина няма доблестта да си признае и да се извини. А продължава да затъва в лъжи като тийнейджър, който е откраднал колата на баща си е я е блъснал в дървото в градината. Поне от жена, която много хора в страната наричат „княгиня“, се очаква по-достойно поведение.

Във вторник (22 август) бе съобщено, че Калина Сакскобургготска

излиза на свобода срещу най-обикновена подписка,

докато прокуратурата приключи разследването срещу нея.

В близките дни пък се очаква да ѝ бъде повдигнато обвинение по образуваното вече досъдебно производство, наблюдавано от Самоковската районна прокуратура.

Калина бе арестувана преди няколко дни, след като самокатастрофира в курорта “Боровец”, а дрегерът й показа престъпно количество алкохол – 1.5 промила.

На място Калина категорично е отказала да даде кръвна проба и досега няма данни, че е размислила по въпроса в правилната посока.  

Очевидци на инцидента твърдят, че

Калина се е опитала да избяга,

след като блъснала колата в бариера и се скарала с мъж от близкия хотел.

Съпругът ѝ Китин Муньос категорично отрича това и няколко пъти смени версията си по случая. По думите му тя е искала да премести колата, за да не пречи. Преди това обаче твърдеше, че жена му е била много притеснена, защото изгубила едно от кучетата си и пила чаша вино, докато го търси. Накрая обаче „изведнъж“ се прости с амнезията си и обясни, че

загубеният домашен любимец бил папагал

и докато го търсела, Калина спряла в един хотел и пила чаша вино.

Историята за папагала се появи и в испанските медии, а във вторник бе съобщено, че по информация от Муньос птицата, която Калина има от две години я отглежда свободно, а не в клетка, е намерена.

Каквото и да твърди съпругът й, количеството алкохол в кръвта на Сакскобургготска се равнява на почти цяла бутилка вино. Докато допустимата концентрация – 0.5 промила, „разрешава“ на шофьорите най-много 200 грама вино, 500 грама 5-процентова бира или

50 грама ракия, водка и джин с 40% алкохол.

Междувременно се появиха нови подробности по случая. Наемателят на хотела, който подаал сигнал до полицията за инцидента., твърди, че Калина е била във видимо неадекватно състояние, не е знаела името и ЕГН-то си. Той подозира също, че служителка на „Царска Бистрица” е опитала да манипулира пробата за алкохол.

Той казва също, че жената се е ударила в бариерата на паркинга и в кашпата до нея, а след това опитала да избяга. „Тръгвайки назад и удряйки се един път в бариерата и един път в кашпата, за малко е щеше да удари едно момче на паркинга”, поясни той пред Нова телевизия.

Наемателят разказа и още нещо – жената, която работи за семейство Сакскобургготски и е била в колата по време на катастрофата, е донесла на Калина около осем кисели млека.

„Тъпчеха с кисело мляко през цялото време. На всички е ясно защо се пие много кисело мляко, след като си пил алкохол. За да може евентуално максимално да слезе надолу пробата”, коментира той. 

Служителката призна, че е донесла само едно кисело мляко, защото

работодателката й е била много гладна,

а тежи само 40-50 килограма.

Да се надяваме, че разследващите ще си свършат работата, без да се съобразяват с обществения й статут. Тепърва наблюдаващият прокурор ще преценява какво точно да бъде обвинението, но някои юристи вече предсказаха, че ще е по чл. 343б от Наказателния кодекс, който

предвижда затвор от 1 до 3 години

и отнемане на колата или глоба.

За карането в пияно състояние тя ще си плати дори и делото услужливо да бъде смачкано. Просто в подобни случаи репутационните щети са огромни, а те цена… нямат. Със сигурност обаче най-сериозният удар върху авторитета й е страхливото и жалко поведение, което е недопустимо не само за княгини, но и за най-обикновените почитатели на дара на боговете – виното.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст