Петър Тодоров: Съгласен съм с позицията на Президентството, това е истината

МВР нов главен секретар Петър Тодоров

От „Дондуков” 2 обясняват, че мотивите към предложението са „изцяло политически и са продължение на пълномащабната чистка в тази институция”

Главният секретар на МВР Петър Тодоров коментира позицията на Президентството във връзка с искането на правителството той да бъде освободен. От „Дондуков” 2 обясняват, че мотивите към предложението са „изцяло политически и са продължение на пълномащабната чистка в тази институция”.

„Съгласен съм с изразената от Президентството позиция, защото това е истината. За мен тя е правилна и истинска”, заяви той пред Нова телевизия.

На въпрос как ще коментира обвиненията, с които се иска неговото освобождаване, той заяви: „На този етап не желая да коментирам мотивите, макар че по всеки един от тях имам какво да кажа. Истината е в докладите за дейността на МВР за 2022 г. и за първото полугодие на 2023 г. Те показват много ясно дали МВР се справя добре. Там, видно от изнесения доклад, престъпността за изтеклото полугодие е намаляла с 4,1%, а разкриваемостта се е увеличила с 5%. Защо е това разминаване – няма да коментирам. Официалният доклад на МВР може да се изиска и да се провери”, уточни Тодоров.

Главният секретар на МВР обясни още, че са сменени 14 директори на областни дирекции на полицията. С него, като професионален ръководител, това не било съгласувано.

„Между тях има изключително добри като резултати дирекции. За кадровата политика отговаря министърът. За мен част от директорите, които бяха сменени, са с изключително добри резултати”, посочи Петър Тодоров.

В сряда вътрешният министър Калин Стоянов посочи, че главният секретар на МВР е отговорен за липсата на организация и контрол върху дейности в Министерството на вътрешните работи. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст