ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Повече камери ще бдят за шофиране с превишена скорост в София

камери

Пет мобилни камери за засичане на висока скорост дари Столичната община на Пътната полиция в София, като общият им брой става 7. Електронните табла за скорост, поставени на Южната дъга, отчитат над 8 хиляди превишения на скоростта.

Една от мобилните камери за скорост ще бъде монтирана на булевард “Сливница”, на който загинаха двама пешеходци, информира кметът Йорданка Фандъкова.

“Бяха закупени и поставени електронни табла за скорост. Те отчитат зашеметяващи черни рекорди. Само на Южната дъга, в последно време над 8000 превишения на скоростта са отчетени. Най-големият рекорд е над 240 кm в час”.

Още три мобилни камери за скорост е осигурило Министерството на вътрешните работи за Столичната дирекция на вътрешните работи, информира комисар Николай Крушарски, началник на отдел “Пътна полиция”.

“Над 30 000 са нарушенията, които са повече в сравнение със същия период за миналата година, които сме установили на територията на София. До днешна дата, от началото на годината са установени 201 000 нарушения за превишена скорост. Конкретно за булевард “Сливница” са 10 000 нарушенията, а на лобното място, на което стана тежкият пътен инцидент от неговото възникване до към днешна дата сме установили 1800 нарушения за превишена скорост”, посочи той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст