Срути се част от стената на крепостта „Баба Вида“

крепостта Баба Вида

Срути се част от стената на крепостта „Баба Вида“. Това съобщи във Фейсбук депутатът от “Продължаваме промяната – Демократична България” Любен Иванов. Крепостта е паметник на културата от национално значение. “Днес получих сигнал от притеснени граждани, че част от стената на средновековната крепост „Баба Вида“ се е срутила, а образувалата се дупка създава риск от пропадане на цялата стена”, посочва депутатът.

Иванов призовава кметът на Видин незабавно да инициира създаването на междуведомствена комисия, съвместно с експерти от Министерството на културата и Националния институт за недвижимо културно наследство, която да установи състоянието на обекта и да изготви доклад с препоръки относно необходимите укрепителни, реставрационно-консервационни и ремонтни работи.

“От своя страна, аз вече информирах Областна управа-Видин и представители на Министерството на културата и поемам ангажимент да съдействам с всичко, което е необходимо, за да бъдат предприети необходимите действия в най-спешен порядък”, посочва депутатът.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст