ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БСП-София и “Левицата” издигнаха Ваня Григорова за кандидат-кмет на София

Икономическият съветник на КТ “Подкрепа” Ваня Григорова официално обяви, че се кандидатира за кмет на столицата. “Приемам номинацията за кмет на София, разговорите за която се провеждат от няколко месеца”, обяви тя на пресконференция с участието на коалиция “Левицата!” и БСП – София, които застават зад нейната кандидатура.

“Целта е първо да има представителство на обикновените хора в институциите и в управлението, посочи тя. Към момента милионерите са тези, които могат да си купуват закони и благоволението на управляващите, а обикновените хора често се чувстват нечути. Другата причина, поради която се съгласих да приема това предизвикателство, е фактът, че от 33 години София се управлява от десни партии”, отбеляза тя и добави, че заради постноянните “ремонти на ремонтите” не достигат средства за леви политики.

Григорова посочи, че мотото на коалицията, която трябва да се формира, е “София за всички“. На пресконференцията бе представен и “Манифест за един демократичен град“, подписан от Ваня Григорова. В него са описани идеите, които имат за превръщането на столицата в такъв – децентрализация на финансовите средства за районите, повече пари за здравеопазване, спорт, образование и социални дейности, спиране приватизацията на общинска собственост.

От обединеното ляво искат да се преразгледат концесиите, да се пристъпи към отговорно управление на столицата и към защита на трудещите се в нея.

Сред основните приоритети на Григорова са: преглед на общинските услуги, които към момента са отдадени за управление на частни структури, концесията на водата в София е на дневен ред, а решение още не е взето, макар да имаше намерения тя да се върне в общината, сметопочистването – като втора тема за нея. “Общинското дружество е поставено на колене, не знае дали ще може да продължи да оперира на депото в Долни Богров. Това са ключови въпроси, с които трябва да се заемем в първия момент, в който имаме инструмент за това”, подчерта кандидат-кметът на София.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст