ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 25 август 2023 г.

Васил Божков пресконференция онлайн

Васил Божков се прибра в България

През последните години Васил Божков се укриваше в Дубай. Срещу него има повдигнати 19 обвинения. Основните са, че от януари 2014 г. е ръководил престъпна група за принуда, изнудване, длъжностни престъпления, пране на пари и търговия с влияние, опит за подкуп. В средата на миналата година той бе санкциониран по глобалния закон “Магнитски”, защото е подкупвал държавни служители, а и настоящ политически лидер.

Президентът все още не е дал отговор за оставката на главния секретар на МВР

В МВР все още няма официален отговор от президента за исканата оставката на главния секретар Петър Тодоров. Това обяви вътрешният министър Калин Стоянов, който присъства на церемонията по повод годишнината от смъртта на двамата бургаски полицаи, загинали в гонка с мигранти. Стоянов бе категоричен, че според него президентът ще вземе своето решение, без изобщо да обърне внимание на всички случаи, които конкретно е изброил в мотивираното искане до него.

Полицията извежда хората от палатковия лагер пред Паметника на Съветската армия

Заграждения паметника на съветската армия

Малко след 15.00 часа полицията започна да извежда хората от палатковия лагер пред Паметника на Съветската армия в София. По-рано през деня около монумента бяха издигнати метални заграждения. От обединение “Левицата” обявиха, че няма да преместят лагера си в защита на паметника. Един от първите изведени каза, че вече няма достъп до лагера и че в палатките са останали лични вещи на протестиращите.

БСП – София и “Левицата” издигнаха Ваня Григорова за кандидат-кмет на София

Икономическият съветник на КТ “Подкрепа” Ваня Григорова официално обяви, че се кандидатира за кмет на столицата. “Приемам номинацията за кмет на София, разговорите за която се провеждат от няколко месеца”, обяви тя на пресконференция с участието на коалиция “Левицата!” и БСП – София, които застават зад нейната кандидатура.

Гущери – безброй, опашки – безкрай

лесбос мигранти бежанци

„Шенгенската система като цяло не функционира, затова не сме отворени към разширяването ѝ. Вече има проверки на границите, но системата като цяло не работи и в този момент не е подходящо разширяването на Шенгенското пространство!” Оценката е на австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер и беше дадена на съвместна пресконференция във Виена с румънския му колега Каталин Предою.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст