ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Министър Стоянов обяви, че Божков ще бъде арестуван веднага след кацането си у нас

МВР е запознато с прибирането на Васил Божков и чака да го задържи, заяви вътрешният министър Калин Стоянов

Васил Божков ще бъде задържан веднага, след като кацне в България, заяви вътрешният министър Калин Стоянов пред журналисти в Бургас след откриването на мемориална плоча в памет на двамата загинали полица, опитали се да спрат автобус с мигранти. Коментарът му е по повод новината, че бизнесменът ще се завърне у нас още днес.

“След като пристигне, се очаква да бъде приведен пред прокурор, където евентуално ще се повдигат обвинения, ще се налага някаква мярка за неотклонение и така нататък“, уточни вътрешният министър.

По повод убийството на Алексей Петров, Стоянов коментира, че се работи върху всички версии. Част от тях са отмъщение или евентуално неуредени финансови отношения, посочи той и добави, че все още няма заподозрени за покушението.

Вътрешният министър коментира и исканата от него оставка на главния секретар на МВР: “Все още нямаме официален отговор от страна на президента, но от позицията от президентството оставам с убеждението, че президентът ще вземе своето решение без изобщо да вземе под внимание всички случаи, които съм изброил в мотивираното искане до него”.

Припомняме, че вътрешният министър внесе в президентската институция искане за освобождаване на главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров.

Стоянов заяви още, че 2022 г. е най-трагичната и мрачна година в историята на МВР за последните 20 години.

“Става въпрос за случаи, при които според мен има допуснати множество пропуски от страна на професионалното ръководство, в резултат на което е нарушена координацията, контрола и организацията на всички служби“, добави Стоянов по повод мотивите си за искането за отстраняване на главния секретар.

Относно въпроса с нелегалните мигранти, вътрешният министър заяви, че ситуацията е изключително динамична. Само за последното денонощие са били неутрализирани около 800 опита за нелегално проникване в страната, а успоредно с това са били задържани 80 нелегално преминали мигранти, стана ясно от думите му.

На въпрос било ли е нужно да има толкова сериозна охрана за мача между “Левски” и “Айнтрахт”, министърът бе категоричен: “Абсолютно навременна и адекватна охрана от страна на МВР. Вчера имаше няколко масови мероприятия. Имаше информация, че е възможно да възникнат стълкновения между двете агитки и затова се презастраховахме”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст