Денят по диагонал – 26 август 2023 г.

сгс

Софийският градски съд остави Васил Божков за постоянно в ареста

Според съда има събрани достатъчно доказателства, че бизнесменът е извършил престъпленията, за които е обвинен. Има доказателства, че е предлагал подкупи на висши длъжностни лица, като председатели на Държавната комисия по хазарта и нейни служители, както и че е давал подкупи, за да плаща по-ниски от дължимите такси, да се пречи за издаването на лицензи на негови конкуренти или пък за се отнемат вече издадени лицензи на оператори, които Божков не контролира.

Борисов за завръщането на Божков: Нямам никакво притеснение

Бойко Борисов

“Решил човекът, върнал се, какво повече да коментирам”. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира завръщането на Васил Божков от Дубай. “Хиляди пасажери идват и се връщат. Това го коментирахме няколко години подред. Ние сме дали показания, обяснили сме всичко. Последните години виждате приходът в хазарта колко е по-голям. Истински се надявам г-н Божков да е дошъл, за да си реши въпросите с правосъдието. Ако е невинен, да си изчисти името.”

Депутатите от БСП няма да подкрепят промени в Конституцията, заяви Нинова

корнелия нинова жабокрек

Искам днес да ви дам гаранции, че когато се опре в парламента до гласовете на БСП за бързата процедура за промяна на Конституцията, няма да се случи. Управляващите няма да получат нито един глас на социалист – депутат. Няма да се съгласим хора с двойно гражданство да ни управляват, а 3 март да бъде заличен като национален празник, както и да се направи псевдореформа в съдебната система. Ще срещнат най-силния отпор от БСП, каза Нинова. 

Водещите интернет платформи и търсачки ще работят по нови правила в Европа

интернет платформи търсачки фейсбук тикток инстаграм туитър гугъл снапчат

Деветнайсетте най-големи интернет платформи и търсачки, работещи в Европа, вече ще трябва да спазват по-строги европейски правила, тъй като влиза в сила Законът за цифровите услуги. Най-видимата промяна ще бъдат времевите линии, показвани в сайтовете на социалните медии като “Фейсбук”, “Снапчат”, “Инстаграм” и “ТикТок”. Потребителите вече трябва да могат да изключат алгоритъма, за да не попаднат в информационен балон.

България има въпиеща нужда от енергийна стратегия

ВЕИ в цяла Европа и по света изживяват ренесанс спрямо първата вълна, в България също. Помпено-акумулиращата ВЕЦ е перфектна батерия, за съжаление с „Чаира“ сме в незавидна ситуация. Ядрената енергетика също преживява своя ренесанс. Малките модулни реактори са мобилни и се поставят на произволно място. Заместник-министърът на енергетиката Николай Николов в интервю пред БАНКЕРЪ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст