ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Петков: Ако Борисов иска да си говорим, да вдигне телефона, а не чрез медиите

Кирил Петков

Дали същите икономически интереси, които свалиха миналото правителство, ще започнат да клатят и това, попита Петков във връзка с пътищата

„Това, което искам да кажа на г-н Борисов е, че ако иска да си говорим може да ми вдигне телефона, а не през медиите“, каза съпредседателят на ПП Кирил Петков от Благоевград, предаде bTV.

„Второто, което ме притеснява много е, че когато редовното правителство падна беше главно заради поръчките за оправяне на пътищата. Искахме да ги пуснем напълно прозрачно, парите да отидат в реално строителство и асфалт, а не в чували. Въпросът ще бъде дали същите икономически интереси, които свалиха миналото правителство, ще започнат да клатят и това правителство“, допълни Петков.

Той се надява диалогът с ГЕРБ да продължи в началото на септември. По думите му тогава трябва да се приемат и законите по Плана за възстановяване и устойчивост.

Не виждаме нищо реално откъм антикорупционни дела, каза Кирил Петков за изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов.

„Ако искаме да се занимаваме с реалните неща за промяната, трябва да следим законите, които ни трябват за Плана за възстановяване, за Шенген и да отстояваме всякакъв натиск от икономическите интереси да разклащат това правителство“, допълни Петков.

Той отново призова за реформа в службите и коментира случая с убийството на Алексей Петров.

„Наистина е безумно през 2023 г. да имаме показни убийства като това на Алексей Петров. Хора да бъдат застрелвани в глава по алеите и службите за сигурност да не бъдат реформирани. Въпросът към ГЕРБ е защо три месеца още не вкарваме този закон. Те трябва ясно да се определят – с президента ли са или са за реформа в службите“, каза още Кирил Петков.

По думите му реформирането на службите ще се случи през парламента, ако президентът не разреши.

Кирил Петков коментира прибиране на Васил Божков така.

„Много е важно да видим след разследванията на прокуратурата дали ще има оневиняване и прикриване или ще се стигне до истини. Очаквам прокуратурата и съдът да си свършат работата наистина без да се влияят от политическите събития“

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст