Денков ще посети Шумен и Плиска

Премиерът Николай Денков ще посети Шумен и Плиска на 29 август, вторник. В 10.00 часа министър-председателят ще поздрави курсантите от факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ на Националния военен университет „Васил Левски“ с 75-ата годишнина на артилерийското образование в Шумен и ще се срещне с ръководството на университета и факултета.

В 11.30 часа в град Плиска премиерът ще участва в церемонията по откриване на бюст-паметника на големия български поет Димчо Дебелянов. Автор на бюста е скулпторът Павел Василев. Паметникът се намира в културно-историческия комплекс „Двор на кирилицата“.

В 13.30 часа в Шумен, хотел „Шумен“, зала „Тича“ Денков и министрите на труда и социалната политика Иванка Шалапатова, на образованието и науката Галин Цоков, на икономиката и индустрията Богдан Богданов и на иновациите и растежа Милена Стойчева ще участват във форум „Възможности за пазара на труда в Североизточна България“, организиран от Министерството на труда и социалната политика. По време на дискусията ще бъдат представени политиките и мерките на правителството, насочени към подкрепа на работодатели и работещи за преодоляване на дефицита на работна ръка, за стимулиране на инвестициите и за адаптиране на работната сила в региона. Цялото събитие ще бъде излъчено на живо във Фейсбук страницата на Министерския съвет.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст