ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 28 август 2023 г.

Дружествата в ДКК нямат бизнес програми и финансови отчети, твърди Богдан Богданов

Дружествата в “Държавна консолидационна компания” (ДКК) ЕАД работят без бизнес програми и не представят финансови отчети. Това обяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, който представи пред журналисти Програма за оздравяване и развитие на публичните предприятия към министерството. В нея той е заложил членовете на бордовете на дружествата към ДКК да бъдат “оптимизирани” и там, където трябва, ще има промени. 

Министърът на спорта освободи от постовете им трима членове на УС на БСТ

тото

Трима членове на УС на Българския спортен тотализатор, включително председателят на борда, са освободени със заповед на министъра на младежта и спорта Димитър Илиев, съобщават от пресцентъра на спортното министерство. До провеждането на конкурс за изпълнителен директор на предприятието е определен Георги Тарлеков, а другите нови двама членове са Рада Гьонова и Петър Пейчев.

Промяната цели подобряване на дейността на Българския спортен тотализатор, предприемане на мерки за оптимизация и усвояване на възможностите, които законът предоставя за развитие на държавния оператор с цел увеличаване на генерираните приходи, посочват от спортното министерство.

Световните централни банки ще продължат политиката на високи лихви

Официалните представители на на най-големите централни банки на планетата се обединиха около едно просто послание в Джаксън Хол през уикенда: те са готови да продължат политиката на високи лихвени проценти дори тя да нанесе известни щети на стопанствата. Председателят на Федералния резерв Джеръм Пауъл, който е домакин на годишното съвещание на глобалните парични стратези обясни, че бъдещата посока “ще се отрази болезнено на домакинствата и бизнеса” в Съединените щати – “злощастна цена за понижението на инфлацията”.

Стотици работещи в ТЕЦ “Бобов дол” протестираха срещу плана за справедлив преход

тец бобов дол
тец бобов дол

Стотици работещи в ТЕЦ “Бобов дол”, заедно с миньори от рудник “Открит въгледобив”, излязоха по време на обедната си почивка на протест срещу предвиденото в Плана за справедлив преход закриване на централата до 2026 година. Те обвиниха управляващите и политиците в преднамерени и прибързани действия  и настояха ТЕЦ “Бобов дол” да работи поне до 2038 година.

Държавата ще заплаща 70 процента от стойността на лечението на рак на простатата

Досега стойността на операцията е била близо 11 000 лева. Оттук-нататък пациентите ще плащат само консумативите, в размер на около 2500 лева. Това обясни началникът на клиниката по урология в ИСУЛ акад. Чавдар Славов. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст